ремонтни дейности започват в Община Омуртаг

В община Омуртаг предстои скоро да започнат дългоочакваните ремонтни  дейности на главната и най-натоварена пътна артерия на града. Става въпрос за улица „Цар Освободител“, която ще се обновява по проект „Рехабилитация на улица в град Омуртаг“ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година“.

Рехабилитацията ще обхване участъка от кръстовището с републиканския път Омуртаг-Котел, до кръстовището с улица „Хан Аспарух“ в град Омуртаг.  Дължината на отсечката е 1,032 км. Финансовата стойност е 1 787 661,84 с ДДС. По-голямата част от средствата са от европейско финансиране, а друга са осигурени от националния бюджет. Модернизирането на пътя включва възстановяване на конструкцията на пътната и пешеходна настилки на улица „Цар Освободител“, гарантиране на отводняването и осигуряване на по-добри условия за безопасност на движението.

Изпълнител на дейността е фирма „Радита“ ООД, гр. Търговище. За строителния надзор ще отговаря „Си Ви Ем – Консулт“ ООД, град Търговище. Авторския надзор ще се изпълнява от „Стройинвестконсулт София“ ЕООД, град София. Крайният срок за изпълнение на проекта е 05.12.2020 г.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *