Ротари клуб – Търговище събра 11 500 лв. на благотворител бал

Ротари клуб Търговище проведе традиционния си благотворителен бал в Светлата седмица след Великден.

Мястото отново беше ресторант “Нова Мизия”, а с томбола, търг на предмети, музика и много настроение ротарианците и техните приятели събраха близо 11 500 лв. за поредния си общозначим проект. Събитието уважиха кметът на Търговище Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, директорът на ОД на МВР Николай Ненков, гости от Ротари – Варна и Ротари – Попово.

„Вече 18 години безкористно реализираме проекти и подпомагаме инициативи за нашия град и нашите съграждани. Затова Ви приканвам да бъдете щедри за кауза на клуба тази година – реставрацията на мраморната чешма в централната градинка на града”, каза президентът на РК-Търговище Емил Чаушев в своето приветствие.

А гостите направиха изключителни жестове на дарителство като откупиха красиви картини, сувенири, монети и др. от благотворителната разпродажба.

Строителният предприемач Тошко Райчев отнесе в дома си стъклопластика на художника Павлина Белева, която откупи за 2 000 лв. Със солидни суми в търга се включиха Фелиз Айретлин, Зорница Зашева, Божидар Митов, Румен Димитров.

Ротари Търговище се натовари със задачата да върне блясъка на чешмичката със скулптурата на момче с куче, която преди години стана обект на вандализъм. Фигурата вече е реставрирана в училището по каменообработване в с. Кунино, след като много хора откликнаха на апела да предоставят снимки на първоначалния вид на статуята.

Преди дни завърши и проекта си за създаване на удобства за туристите в местността „Парка”, като постави по 4 нови барбекюта и беседки на зелените площи.

Кольо Колев, РК – Търговище

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *