БСП-Търговище отбеляза 125 години организирано социалистическо движение

С тържествен концерт – спектакъл организацията на БСП в Търговище отбеляза 125 години от нейното създаване.  Домакин на тържественото отбелязване бе ОНЧ „Напредък-1864”, а в спектакъла взеха участие талантливите деца от клубните форми на Младежки дом – Търговище.

Малко преди концертът да започне социалистите дадоха пресконференция, в която взеха участие народният представител проф.Светла Бъчварова, Крум Зарков, член на Изпълнителното бюро на БСПД,  общинският координатор на партията в Търговище д-р Светослав Стефанов и общинските съветници Илия Илиев и Десислава Петрова.

По думите на д-р Стефанов това е паметна дата за партията, тъй като преди 125 г. в местността „Първи долап” край Търговище е поставено началото на социалистическото движение в града, само три години след като е създадена БСП на Бузлуджа.

„Ние с гордост отбелязваме тази годишнина”, заяви д-р Стефанов пред медиите.

Той разказа още, че в чест на годишнината рано сутринта са поднесли венци и цветя на паметната могила в местността „Първи долап”.

По време на пресконференцията социалистите заявиха, че тръгват към предстоящите европейски избори с мотото „Справедливост сега”.Подробности – четете в следващия брой на в.”Знаме”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *