Над 3000 души участваха в кампанията на Община Търговище за почистване на града и населените места

Над 3000 души участваха в кампанията на Община Търговище за почистване на града и населените места преди Великден, която се проведе в периода от 8 до 22 април.

В кампанията се включиха 11 училища, 9 детски градини, 9 пенсионерски клуба, институции, организации, представители на бизнеса, политически партии, граждани.

Всички те почистиха 80 различни места в общината. Сред тях бяха парковете „Юкя“, „Борово око“, околоблокови пространства в Търговище, паркови зони в селата на общината, дворни пространства и други.

15 граждани пък се възползваха от безплатната услуга за извозване на стари и непотребни мебели. В рамките на кампанията бе организирано и извозване на домакинско стъкло и растителни отпадъци.

Акциите за почистване продължават и през тази седмица, но в рамките на „Седмицата на Земята“ (22-28 април). 17 учебни заведения и 10 детски градини в общината планират различни екологични дейности. Сред тях са екоработилници, конкурси за рисунка, спортни събития, изложби, създаване на екокътове, засяване на растителност и други.

Ръководството на Община Търговище благодари на всички съграждани, включили се в кампанията за почистване и апелира към отговорно отношение по опазването на зелените и обществени площи. Нека заедно допринасяме за по-приветливия и уютен вид на града и общината ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *