Изтича срокът за включване в конкурсите на Община Търговище за „Седмицата на Земята“

До 18 април е срокът за включване в конкурсите, които Община Търговище обяви във връзка със „Седмицата на Земята“ (22-28 април).

Заявките за участие в традиционния конкурс за най-привлекателно околоблоково пространство към момента са 5. В него могат да се включат всички, които полагат грижи за облагородяването и поддръжката на площите около жилищните им сгради. Записването e на телефони: 0601/68686 или 0882100604.

В конкурса „Нашият екоживот“ пък участие вече са заявили 6 училища и 3 детски градини в общината. Припомняме, че в него могат да участват учебните и детски заведения, които обучават и възпитават децата в отговорно отношение към опазването на околната среда. Записването е на телефони: 0601/6 86 86 или 0601/6 87 64.

Оценяването на обектите ще бъде извършено от комисия, назначена със заповед на кмета, в периода 22-24 април.

В конкурса за най-привлекателно околоблоково пространство наградите са парични, а в конкурса за училищата и детските заведения – предметни.

Обявяването на класираните участници и награждаването ще се състои на празничен концерт, посветен на „Седмицата на Земята“, на 25 април, от 17.00 часа на площад „Свобода“.

Регламентите и критериите за оценка и в двата конкурса са публикувани в уебсайта на Община Търговище: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=57

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *