15-метров трибагреник развяха ученици за Националния празник в Търговище

Tържествата в Търговище по повод 141-та годишнина от Освобождението на България започнаха в храм „Св. Йоан Рилски”, където бе отслужен молебен за благоденствие на българския народ.

Веднага след това празничната програма, организирана от Община Търговище продължи на площад „Свобода”, където  търговищенци и гостите на града присъстваха на ритуала за издигане на националния флаг и знамената на Европейския съюз и Община Търговище. По традиция празничното шествие от площада до паметника на българо-руската дружба се движи под музикалния съпровод на Фанфарния оркестър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище, с ръководител И.Захариева и на Духовия оркестър, с диригент Красимира Коларова.

Изненадата за присъстващите на тържеството по повод националния празник на България бе 15-метровият български трибагреник, който ученици от II СУ „Проф.Никола Маринов” гордо развяха, повеждайки шествието. А пред монумента ученици от I ОУ „Христо Ботев” – Търговище представиха музикално-поетичната композиция „Пред олтара на свободата”.

Сред официалните гости уважили тържествената програма за Националния празник бяха кметът на града д-р Дарин Димитров, народният представител д-р Венка Стоянова, областният управител Митко Стайков, зам.областният управител Панайот Димитров, зам.-кметовете на Община Търговище, директори на институции, общински съветници, общественици, ученици и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *