Продължава ремонтът на парка „Борово око“

Продължава обновяването на парка „Борово око“, като ремонтните дейности вече обхващат и пространството около езерото.

В момента екипи на Общинското предприятие „Флора“ премахват старите каменни плочи по цялото протежение на езерото и се обособяват нови алеи с ширина от 2,40 до 3 метра. Плочите ще бъдат пренаредени, а на мястото на липсващите и компрометираните, ще бъдат поставени нови.

Премахва се и изсъхнала растителност от стръмните скатове около водната площ, където ще бъдат засадени нови борови дървета. Непосредствено до езерото пък ще бъдат засадени 50 върби.

Продължават да се търсят варианти и за възстановяване на водоподаването към езерото. Съвместно със специалисти се правят проучвания за различните възможности за изграждане на алтернативна връзка с водоизточник, при спазване на техническите и финансови ограничения.

Припомняме, че през ноември, 2018 г. започна обновяването на емблематичния за Търговище парк. Централната алея там бе асфалтирана, изградени бяха и три нови градински пространства. Предстои преасфалтиране и на т.нар. „Алея на занаятите“, където се провеждат част от културните прояви в седмицата на Традиционния пролетен панаир.

Всички ремонтни дейности по обновяването на парка „Борово око“ се извършват в зависимост от метеорологичните условия, а планът е да приключат преди новия пролетно-летен сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *