Митко Стайков откри работна среща с животновъди от област Търговище

В конферентната зала на Областна дирекция „Земеделие” се проведе работна среща с животновъди от цялата област за разясняване на схемите и мерките с обвързано подпомагане, по които стопаните могат да кандидатстват. Срещата бе открита и ръководена от областния управител на Търговище г-н Митко Стайков и на нея присъстваха директорът на ОД „Земеделие” г-жа Севда Ерменкова, председателят на Консултативния съвет по животновъдство в област Търговище г-жа Имрен Мехмедова, както и служители на ОД „Земеделие” и Държавен фонд „Земеделие”.
„Виждате, че полагаме усилия да създаваме по-добри условия за комуникация между Вас и администрацията”. С тези думи областният управител приветства животновъдите и честити на служителите на земеделските служби новия фронт офис.
На срещата бяха представени основните изисквания за кандидатстване по схемите за обвързано с производството подпомагане на животни. Бяха разяснени предстоящите през 2019 г. процедури и основни направления за отпускане на държавни помощи в секторите „Растениевъдство” и „Животновъдство”, както и данъчните облекчения, които могат да ползват стопаните. Служителите на ОД „Земеделие” запознаха присъстващите животновъди и с очакваните изменения по отделните схеми за обвързано подпомагане през 2019 г. по линия на директни плащания.
В рамките на работната среща бяха представени още условията и редът за признаване на организации и групи на производители на земеделски продукти и правилата за организиране на фермерските пазари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *