Министър Румен Порожанов откри новите офиси на земеделските служби в Търговище и Омуртаг

Министърът на земеделието, храните и горите г-н Румен Порожанов бе на официално посещение в област Търговище.Поводът бе откриването на фронт офисът на земеделските служби в Търговище и на тези в Омуртаг. На официалните церемонии присъстваха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметовете на Търговище и Омуртаг, директорът на ОД „Земеделие” г-жа Севда Ерменкова, началниците на общинските служби, представители на институции, медии и др.
В сградата на старата полиция министърът бе посрещнат от служителите на Областна дирекция „Земеделие”, Общинската служба по земеделие – Търговище и Териториален областен офис на Национална служба за съвети в земеделието. Ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи водосвет.
След официалната церемония министърът и областният управител разгледаха целия ремонтиран първи етаж на земеделските служби. По-късно в конферентната зала те се срещнаха със земеделски стопани от областта за обсъждане на текущи въпроси.
„Тази идея за събирането на всички служби в МЗХГ на едно място без съдействието на министерството нямаше да се получи. Ние сме първи в България. И това го правим заради Вас – земеделските производители – да улесним комуникацията и обслужването”, допълни областният управител и подчерта, че фронт офисът в Търговище е единствен по рода си България.
„Много ни е широк спектърът на земеделието. За съжаление нашите служители трябва да знаят много неща. Затова е много важно да има добра организация, за да се помага на хората”, заяви министърът. Той уточни, че тези дни ще бъдат изплатени субсидиите на животновъдите и ще бъде направено всичко възможно директните плащания, които възлизат на 600-700 млн. лв., да бъдат изплатени през декември. Порожанов разясни и новостите по Програмата за развитие на селските райони. Той уточни още, че в размерът на бюджета за директните плащания, който към момента е 800 млн. лв., ще бъде запазен и за следващия период.
По-рано през деня министър Порожанов откри и обновените офиси на Общинската служба по „Земеделие” в Омуртаг. В сградите на бившата ветеринарна лечебница след ремонта се помещават и офисите на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ), отдел „Здравеопазване на животните” – Антово и Омуртаг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *