Отново инцидент на пътя

На 2.11.2018 г. около 14,14 ч на улица „Кюстенджа“ в гр. Търговище лек автомобил „Митцубиши“ с неустановен регистрационен номер номер и водач, предприемaйки неправилна маневра обратен завой, е отнел предимството на правомерно движещ се в посока ул. „В. Левски“ мотоциклет „Сузуки 125“ с търговищка регистрация, управляван от правоспособния водач П.К., на 16 год., от гр. Търговище.

В резултат мотоциклетът се е блъснал в задната част на автомобила. Водачът е изгубил контрол над управлението му и мотоциклетът се е блъснал в правомерно движещ се в посока гр. Велики Преслав лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация. Водачът на лекия автомобил „Митсубиши“ е напуснал местопроизшествието.

В резултат на пътно-транспортното произшествие в „ОАРИЛ“ на МБАЛ-Търговище е настанена 18-годишна девойка от гр. Търговище, която се е возила на задната седалка на мотоциклета. Тя е с фрактура на ляв крак, лява ръка, ляво бедро и с контузия на гръден кош, без опасност за живота й. Водачът на мотоциклета е настанен в отделение на болницата с контузни рани, също без опасност за живота му.

Вследствие на проведени незабавни издирвателни действия от служители на РУ-Търговище е установено, че лекият автомобил е „Митсубиши Лансър“ –   собственост и управляван от правоспособния водач В.П., на 49 г., от гр. Търговище. Водачът е задържан в РУ-Търговище за срок до 24 ч на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Взета му е проба по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух, която е отчела концентрация от 0,71 промила. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е следствено дело по чл. 343, ал. 3, буква „а“ от Наказателния кодекс по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Търговище. Следствените действия по случая продължават.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОД МВР-ТЪРГОВИЩЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *