15 ученици участваха в „Мениджър за един ден“ в Община Търговище

Община Търговище отново участва в инициативата „Мениджър за един ден“ на фондация „Джуниър Ачийвмънт България“. В нея се включиха 15 ученици от 10 до 12 клас от I СУ „Св. Седмочисленици“, II СУ „Проф. Никола Маринов“ и Икономическите гимназии в Търговище и Шумен. Те влязоха в ролята на кмет, председател на Общинския съвет, зам.-кмет и секретар на Общината.

В рамките на деня младите хора се запознаха с дейността и отговорностите на всеки от ръководителите и участваха в работни срещи. Те се интересуваха какви са устройството и функциите на местната администрацията и как се вземат управленски решения.

Кметът д-р Дарин Димитров благодари на учениците за активността им и участието в инициативата. „Всички ние в Община Търговище работим в интерес на гражданите и за нас диалогът с различните поколения, в частност с младите хора, е от изключително значение, за да продължаваме да развиваме и модернизираме града и общината ни“, каза д-р Димитров.

Инициативата „Мениджър за един ден“ се провежда за 17-та поредна година, а целта й е да запознае ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години с работата на различни организации и така да подпомогне тяхното кариерно ориентиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *