Първа официална церемония за талантливите деца на Търговище, отличени с общински стипендии

Общинският съвет в Търговище и Община Търговище организират първа официална церемония за отличаване на учениците, получили стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби. Тя ще се състои на 31 октомври, от 18.00 часа в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи.
На церемонията ще бъдат връчени грамоти на всички 49 деца, отличени през годината от Комисията по стипендиите към Общинския съвет, за постижения в областите „Образование, наука и техника”, „Спорт”, „Изкуство и култура”.
Комисията оглавява председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, а в състава й са още: Силвия Доманова, старши експерт „Образование” в дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Търговище, Стефан Станчев, началник на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в РУО-Търговище и общинските съветници Дамян Иванов, Анета Куманова, Светослав Иванов и Николай Златков.
В програмата ще участват: спортните гимнастици и изпълнителите от Детска фолклорна школа „Търговище“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие; модерен балет „Галакси“, театрална студия и Ивайло Иванов от вокалната студия към читалище „Напредък – 1864“; балетна формация „Търговище“, модерен балет „Вега“ и Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“. Вокална група „Протайм“ и приятели“ ще представят музикалния проект „Аз съм българче“, с който участват в надпреварата за „Детската мелодия на годината“. Водещи на церемонията ще са учениците от Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ Йоана Евгениева и Момчил Димитров.
С церемонията организаторите отделят заслужено внимание на даровитите деца от Търговище, които прославят града ни. Намерението е церемонията да се превърне в традиционна част от културния календар на Общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *