Откриха нова фабрика в Търговище

На 26.10.2018 г., официално бе открито предприятие за пране и багрене на готови конфекционни изделия в Търговище. На церемонията присъстваха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметът на града д-р Дарин Димитров, представители на държавни институции и др. 
„Чест е за мен да присъствам на тази голяма инвестиция – 11 млн. лв. Показахме, че община, област и държава си помагаме и създаваме условия, подкрепяме бизнеса и инвеститорите, защото това ще генерира приходи и работна ръка. Благодаря, че избрахте Търговище за своята инвестиция.”, заяви областният управител и увери д-р Дитрих Бок – главен акционер и представител на немската фирма, че инвестицията ще просперира и ще върви напред. 
След кратка фолклорна програма на ансамбъл „Мизия”, бе направен водосвет от протоиерей Славчо Проданов и бе прерязана лентата за официалното откриване на новото предприятие. 
Фабрикатa, която се намира в кв. „Запад” 2, е десетата в Европа и първата такава в България, която е построена само за 9 месеца и ще се занимава с багрене, пране и обработка на готово конфекционирани облекла. В нея има изградена собствена пречиствателна станция, като по този начин ще се осъществява контрол на отпадните води. 

Пресцентър на областна администрацив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *