На днешния празничен 15-ти септември

На днешния празничен 15-ти септември  във всички тъговищки училища, точно в 9 часа започнаха официалните тържества.

Екип на „Знаме” посети почти всички търговищки училища, за да уловим и предадем празничната атмосфера за Вас. Началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева с топли слова се обърна към учителите и  възпитаниците на Първо основно училище „Христо Ботев” и на Трето основно „П.Р.Славейков” с пожелание за една успешна, спокойна и вдъхновена нова учебна година. Христалина Халачева, административен секретар на Община Търговище също поздрави всички ученици, учители и техните родители и връчи поздравителен адрес от името на кмета д-р Дарин Димитров.

С добре дошли в храма на знанието се обърнаха към всички ученици и двамата директори –Димитър Алексиев и Наталия Миланова с пожелание към всички деца- да бъдат здрави и на добър час!

В Първо СУ скъп гост беше кметът д-р Дарин Димитров, който поздрави всички ученици, учители и родители с Празника на знанието и каза:”Има символика, че тази учебна година започва на 17-ти септември-празникът, посветен на Вяра, Надежда и Любов. Това са послания, неделими от всяко Начало, от всяка решаваща стъпка, защото днес бие първият училищен звънец, който събира вълненията и трепета на началото на новата учебна година. Нека си пожелаем през всички тези дни да ни води ВЯРАТА!…”, каза градоначалникът.

Не се учудвайте, че в Първо СУ”Св.Седмочисленици” и Второ СУ”Проф.Н.Маринов” на първия учебен ден повечето от децата са без букети. Това е така, защото всички те откликнаха на призива от Второ СУ вместо за цветя, парите да бъдат дарени за лечението на 18-годишния Християн Христов, дванадесетокласник в същото училище. Призивът се поде и от възпитаниците от Първо СУ.

Първоначално на момчето, което от 11 години е с неизяснена диагноза, са му нужни 1 850 евро, за да бъде приет за преглед на 1 октомври в клиника в Истанбул. С тази цел в двете школа бяха поставени кутии, в които се събираха средства за тази кауза.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *