Ритуал за издигане на знамената и общински празник за 22 септември

Община Търговище организира тържествено честване по случай 22 септември и отбелязването на 110 години от обявяването на Независимостта на България.  

Проявите ще започнат в 10.00 часа на площад „Свобода“, с ритуал за издигане на националното знаме, с участието на Патриотичен клуб „Възраждане“.

В 11.00 часа край село Осен ще започне традиционният общински празник „Под крушата на осенската поляна”. Концертна програма ще изнесе фолклорният изпълнител Христо Косашки. 5 самодейни състава от община Търговище са подготвили възстановки на автентични народни традиции и обичаи. По време на празника ще бъдат определени и победителите от кулинарния конкурс за сладкиш и напитка с круша „Майсторлък с круши“. Карвинг майсторът Божидар Димитров пък ще демонстрира декорация и оформяне на различни видове плодове чрез изрязване. 

Община Търговище традиционно осигурява безплатен транспорт за всички желаещи да се включат в празника край Осен. Автобусите ще потеглят в 10.15 часа от паркинга на ул. „Стефан Караджа“. Обратно за Търговище те ще тръгнат в 14.00 часа. За жителите на села, които са заявили желание да се включат в празника, също е осигурен превоз. График и маршрут на тръгване са раздадени на кметовете на населените места.

Община Търговище кани жителите на града и селата от общината да се включат в празничните прояви на 22 септември и да отбележим заедно навършването на 110 години от обявяването на Независимостта на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *