Областният управител на Търговище откри Шахматния турнир в Славяново

На 07.09.2018 г., за 36-ти пореден път, в поповското село Славяново бе открит традиционния шахматен турнир. Официален гост на спортната проява бе областният управител на Търговище г-н Митко Стайков.
„Отново съм тук и на драго сърце идвам, за да поздравя инициативния комитет, че правят всичко възможно да продължат традицията на турнира. Радва ме и фактът, че има участници от цяла Северна България”. С тези думи областният управител благодари на главните инициатори на турнира г-жа Зоя Симова – председател на турнирния комитет, и г-н Кънчо Кънев – майстор на спорта по шахмат. Губернаторът приветства още всички участници и им пожела успешно представяне в турнира.
Общо 35 участници на възраст от 7 до 80 години ще премерят сили на шахматната дъска. В трите дни на турнира ще се изиграят 9 кръга по швейцарската система, а двама съдии ще следят за спазването на регламента и правилата. За участниците са предвидени парични и материални награди, които са осигурени от турнирните такси и от спонсори. Отделно от това губернаторът осигури 3 ваучера за „най-младия”, „най-възрастния” и „най-добрия” участник.
Организатори на шахматния турнир са кметството в село Славяново и Народно читалище „Люба Велич – 1905 г.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *