Областният управител на работна среща

На работна среща в Областна администрация Разград бяха предложени приоритетни участъци за почистване на територията на Дунавския район. В дискусията участваха областният управител на Търговище Митко Стайков и областните управители на Русе, Добрич, Силистра, Шумен и Разград. Срещата се организирана от Басейнова дирекция „Дунавски район” – Плевен.

Определянето на приоритетни участъци е във връзка с писмо на Министерството на околната среда и водите, съгласно което почистването ще се извърши през 2019 г. За пръв път на Областните администрации през настоящата година ще бъде отпуснато от Междуведомствената комисия към Министерски съвет финансиране за извършване на проектирането на тези дейности, включващо и количествено-стойностни сметки за необходимите средства.

Областните управители на шестте административни области представиха предложения  за приоритетни участъци, които са установени като проблемни при последните проверки на Междуведомствените комисии по места. Губернаторите обаче подчертаха, че на териториите на техните области има още проблемни зони, за които е необходимо почистване на деретата от дървета и храсти.

Участниците в срещата решиха до 31 август да изпратят в Басейнова дирекция „Дунавски район“ своите предложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *