СТАРТИРАТ СТРОИТЕЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ В ДЕТСКА ГРАДИНА №7 „СНЕЖАНКА”

Официално бе даден старт на строително-монтажните дейности в Детска градина №7 „Снежанка” в гр. Търговище. Цялостният ремонт и реконструкция на обекта е заложен по проекта „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура” по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Церемонията „Първа копка” уважиха с присъствието си народният представител д-р Венка Стоянова, областният управител Митко Стайков, кметът д-р Дарин Димитров, зам.-областният Панайот Димитров, зам.-кметът Емине Якубова, секретарят на общинска администрация Христалина Халачева, гл. архитект Дарина Димитрова, гл. инж. Димо Димов, началникът на РУО- Търговище Елка Станчева, представители на фирмата – изпълнител, директори на детски градини, общински съветници и др.

„Това е поредният обект, който започваме да правим и наистина градът ни става много по-хубав. Заслужаваме да живеем в европейски град”, каза пред гостите по време на церемонията д-р Дарин Димитров.

Бюджетът предвиден за изпълнение на проекта възлиза на 9 781 298, 54 лв., от които безвъзмездната финансова помощ – 9 661  312, 88 лв. и собствен принос на бенефициента – 119 985, 66 лв.

 „За мен и моят екип днес е особен ден, развълнувани сме и се гордеем, че сме част от този мащабен проект. Надяваме се, че новият облик на детската градина напълно ще отговаря на нашите високи цели и стремежи, както и на желанията на родителите”, сподели директорът на „Снежанка” г-жа Райкова.

А след нейните думи малката Ахинора поздрави гостите със стихче, показвайки нетърпението и желанието на малчуганите да се върнат в модерната сграда.

„Ивелинстрой” ЕООД е фирмата – изпълнител по проекта. Заложени са подмяна на вътрешната и външната дограма, топлоизолационна система на фасадата, хидроизолация на покрива, изграждане на рампа за инвалиди, физкултурен салон и актова зала, ремонт на санитарните възли, облагородяване на двора и др.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *