Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии с нов директор

Началникът на Регионалното управление на образованието в Търговище Елка Станчева представи новия директор на ПГТХВТ „Алеко Константинов” пред учителите на гимназията. Йордан Шиваров поема поста на досегашния директор Илия Беров, който придоби право на пенсия за осигурителен стаж и възраст и по собствено желание реши да се оттегли в заслужен отдих.

  „Гимназията е с утвърден имидж на едно от най-добрите и предпочитани професионални училища в града. Благодаря за всичко, което сте дали за развитието на професионалното образование и Ви пожелавам здраве и удовлетвореност от всичко, което сте постигнали”. С тези думи г-жа Станчева благодари на Илия Беров, който в продължение на 26 години е ръководил училището първо като заместник-директор, а последните 15 години – като директор. На новия ръководител на гимназията тя пожела с диалог и екипност да продължи да поддържа добрия имидж на училището.

 Йордан Шиваров има 10-годишен педагогически стаж и 8 години управленски опит като директор в Техникума по механотехника – гр. Търговище (сега ПТГ „Цар Симеон Велики” – гр. Търговище). Има и 5-годишен опит като „старши експерт по професионално образование” в РУО – Търговище,. Той е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на ПГТХВТ „Алеко Константинов” до обявяването на конкурс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *