СТАРТИРА ПОДГОТОВКАТА ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРЕЗ 2021 Г.

Oбластният управител на област Търговище г-н Митко Стайков участва в регионална работна среща във връзка с подготовката за изготвяне на нормативна база за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година.

На срещата, която се проведе във Велико Търново, участваха Дияна Янчева – заместник-председател на Националния статистически институт (НСИ), Цветан Нанов – главен секретар на НСИ, областни управители и кметове на съседни области и общини. Целта бе да се обсъди концепцията на Закон за преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 г.
По време на работната среща беше представена детайлна информация относно подготовката за провеждането на предстоящото преброяване. Участниците обсъдиха етапите и план-графика, както и функциите и отговорностите на областните и общинските администрации, които ще бъдат включени в бъдещия проектозакон. Освен това бе споделен опитът от преброяването на населението през 2011 г. и бяха проведени консултации по ключови въпроси, които следва да бъдат уредени в Законопроект.

Предстои да се проведат още две регионални срещи, две фокус групи, информационна среща с медиите и среща за обсъждане на постъпилите предложения относно концепцията на проектозакона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *