ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА СЕВЕРОИЗТОЧЕН РАЙОН

Панайот Димитров – заместник областен управител на област Търговище участва в съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и на Регионалния координационен комитет към РСР в Североизточен район (СИР), което се проведе в гр. Балчик.

В заседанието участваха представители на министерства, областните управители Варна, Добрич и Шумен, представители на общини от Североизточния район, както и на организациите на работодателите, работниците и служителите  и на Управляващите органи на Оперативните програми. Заседанието се ръководи от Областния управител на област Добрич.

Основни акценти от заседанието бяха приемането на Годишния доклад за 2017 г., относно наблюдението и изпълнението на Регионалния план за развитие на Североизточен район 2014-2020г., както и направено допълнение на Областната стратегия за развитие на област Варна в частта свързана с устойчивата мобилност. Представителите на управляващите органи на оперативните програми представиха актуална информация за изпълнението на програмите на територията на СИР и възможности за кандидатстване по предстоящи за отваряне процедури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *