Концерт за деца от социални домове в Ястребино

На 9 юни, в концертната зала на Национален детски комплекс – Ястребино, се състоя празничен концерт с участието на  формациите на Младежки дом – Търговище като част от  Фестивал на радостта , чието 22 –ро издание  тече от 5 до 12 юни.

Фестивалът е ежегоден, негов организатор е Обществен фонд „Детство“ и събира  десетки деца от социални домове и центрове в страната . В рамките на една седмица с  децата  се провеждат занимания в творчески дейности – фотоклуб , танцови занимания , спорт и др. Гостуват им театрални трупи , детски и младежки състави.

С много емоция и усмивки бяха посрещнати изпълненията на балерините от “ВЕГА” и Балетна формация “Търговище”, на момичетата от Школата по естрадно пеене, на певиците и танцьорите от ДФА „Шарено герданче“. Особен интерес предизвика демонстрацията на членовете на клуб „Аероелит“, които  дадоха начални познания  по аеродинамика и устройство на самолет, а минути по-късно  направиха  обща демонстрация на хартиени самолети и модели , изработени в клуба.

„Доброто ражда добро“  е девизът на фестивала. Съботният следобед в детския комплекс   със сигурност  роди  много доброта и надежда , донесе позитивни емоции  и озарени детски лица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *