СКСГА „СВЕТКАВИЦА” ШАМПИОН ЗА 2018 г.

Държавният турнир за купа „Р. България” по спортна гимнастика се проведе от 31.05. до 02.06.2018 г. в град Варна в Двореца на културата и спорта.Организацията беше добра и състезанието протече нормално.
СКСГА „Светкавица” гр. Търговище взе участие с два отбора момчета-младша възраст и един индивидуален състезател в момчета-старша възраст. Отбор №1 в състав: Александър Христов, Илкай Шевкетов, Огнян Николаев, Толга Абдурахманов и Александър Христомиров с отлична игра завоюваха шампионската титла в отборната надпревара при конкуренция от 20 отбора от цялата страна. Уред висилка се оказа ахилесовата пета за разпределението на медалите в многобоя.
Толга Абдурахманов е вицешампион, Илкай Шевкетов е с бронзов медал, Александър Христов е пети, а Огнян Николаев е осми.
В шампионата на отделните уреди Толга е със златен медал на успоредка. Илкай е с два сребърни медала на земна гимнастика и на кон с гривни. Александър Христов е с три златни медала – на земна гимнастика, на успоредка и на халки и с бронзов медал на кон с гривни. Огнян – пето място на халки. Александър Христомиров – пето място на прескок. Отлично представяне на нашите момчета.
Вторият отбор на СКСГА „Светкавица” също се справи отлично със задачите, които им бяха поставени от треньорите Румяна Чукарска и Дмитрий Николов. Състезателите Джем Ахмедов, Стоян Вълчев, Цветелин Стоев, Емир Ъшък и Еврен Джумалъ завоюваха девето място в отборното класиране и получиха право за участие във финалите в град София.
Валентин Витанов се състезава в групата момчета старша възраст. На първият уред успоредка направи две грешки, но другите четири уреда изигра добре. Болка в коляното не му позволи да изиграе последния уред прескок. На висилка и на земна гимнастика той беше първа резерва в шампионатите. Така се получава, тъй като тези деца, поради проточилия се ремонт на залата по гимнастика немогат да водят пълноценни тренировки и тук е мястото ръководството на СКСГА „Светкавица” в лицето на председателя Румяна Станчева да изкажем благодарност на всички родители, които са съпричастни с трудностите по време на подготовката и подпомогнаха да осъществим лагери по една седмица в София и Варна. Благодарим на БФГимнастика и Тодор Тодоров от Варна за оказаното съдействие.
Във Варна Теодор Трифонов участва двата дни в контролно за определяне на състава за участие в квалификациите за Младежката олимпиада в град Баку, Азербайджан. Първият ден беше с втори резултат, а вторият ден с първи резултат.
Съдии за СКСГА „Светкавица” гр. Търговище бяха Кирил Кирилов и Дмитрий Николов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *