ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЛУЧИ БЛАГОДАРСТВЕН ЛИСТ ОТ ОБЩИНСКИ ФОНД ИН ВИТРО

На 02.06.2018 г., в конферентната зала на хотел „Терра Европа” се проведе информационен форум „5 години общински фонд ин витро”, организиран от фондация „Искам бебе”.

На събитието присъстваха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, заместник-кметът г-жа Емине Якубова, председателят на Общински съвет Търговище г-жа Хатидже Алиева, както и семейства, сбъднали мечтата си за рожба, благодарение на общинския фонд.

„Трудно е човек да сподели подобни проблеми, но благодарение на вас хубавите неща вече се случват в семействата в нашия регион” – с тези думи областният управител благодари на Мая Павлова, която е председател на Комисията за разглеждане и одобряване на кандидатите за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Търговище. От своя страна представителите на общинския фонд потърсиха съдействието на губернатора за включване и на останалите четири общини във фонда, за да могат повече двойки от областта да получат шанс за дете.

По време на форума двойки от региона се срещнаха с медицински специалисти по репродуктивна медицина. Д-р Димитър Цветков от МБАЛ „Надежда” – София, д-р Даниел Димитров от Медицински център „Св. Иван Рилски” – Шумен и д-р Любомир Бойчев от Медицински център „Св. Иван Рилски” – Тутракан запознаха семействата, които от години мечтаят за бебе, с методите на лечение, различните фази на ин витро процедурите, възможностите за психологическа подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми и начините за финансиране на процедурите.

Форумът бе предшестван от благотворителен базар, на който бе поставена и кутия за дарения. Областният управител също се включи в инициативата, като направи дарение от свое име и от името на служителите на Областна администрация Търговище. Събраните средства ще отидат изцяло за финансова подкрепа на фонда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *