Община Търговище засилва мерките за пожарна безопасност по време на жътвената кампания

Община Търговище засилва мерките за пожарна безопасност по време на жътвената кампания. Със заповед на кмета д-р Дарин Димитров се забранява паленето на огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в посевите и на разстояние по-малко от 50 метра от тях. Мерките са в сила до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата.

Забранява се още използването на открити огнеизточници, изгарянето на стърнищата и други растителни остатъци в земеделските земи, както и извършването на ремонтни дейности по линейните обекти, преминаващи през житни площи.  При аварийни ситуации, такива дейности ще се извършват след уведомяване на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Община Търговище е информирала “Електроенергиен системен оператор” ЕАД и „ЕНЕРГО-ПРО Мрежи” АД да извършат проверка на въздушните електропроводи и да приведат съоръженията в съответствие с нормативите за безопасно придвижване на земеделската техника и недопускане на пожари. Писмо е изпратено и до „БУЛГАРТРАНСГАЗ” ЕАД да извърши проверка за техническото състояние на газопровода, преминаващ през житни площи на територията на община Търговище.

Кметовете и кметските наместници следва да информират земеделските кооперации и производители, арендаторите и населението за спазване на противопожарните изисквания по време на жътвената кампания. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *