Валя Балканска и Дует „Ритон” развълнуваха гостите в първата панаирна вечер

Първата панаирна вечер бе наситена с разнообразни музикални изненади за търговищенци и гостите на града.

Концертът премина под надслов „Честит празник, Търговище”, а първи от сцената своя поздрав отправи Родопска гайдарска група. ПФА „Мизия”- Търговище с ръководител Любчо Василев за пореден път разтуптя сърцата на публиката. Танцьорите вплетоха сърцата си в народните ритми и подариха незабравима емоция с изпълненията си.

Веднага след тях пък се изви величественият глас на обичаната от всички поколения народна певица Валя Балканска. Със загадъчна усмивка тя приветства гостите на празника на града – 14 май и не един път ги провокира да се включат в хората, които се завъртяха на поляната пред Борово око.

Всеки път настръхваш, когато чуеш гласа на Валя Балканска в песента „Излел е Дельо хайдутин”, а слушайки го на живо със съпровода на гайдата на Петър Янев, сякаш всеки тон и всяка фраза ти носят история, напомнят ти за родното, показват ти ценното, правят те душевно богат. Същото се случи, когато гостите пред сцената запяха заедно с народната певица „Хубава си моя горо”.

От своя страна Валя Балканска пожела космически напредък и развитие за Търговище. „Винаги напред”, каза още тя.

Празничното настроение за емоционалната публика бе продължено от Дует „Ритон”. Бурни аплодисменти получиха заслужено още при излизането си на сцената. Катя и Здравко от „Ритон” бяха избрали да зарадват празнуващите с някои от най-новите си песни и едни от най-големите си хитове. Между изпълненията двамата се шегуваха помежду си, общуваха с публиката, разменяха артистични закачки, танцуваха. Гостите на празника пяха заедно с тях: „има неоткъснати, толкова кокичета, как да се простиш с пролетта, има недолюбени толкова момичета, как да се простиш с младостта?”, „всяка нощ в съня му ще идваш, Джалма, спомен – рана ти ще му бъдеш Джалма” и още, и още. Наблюдавайки вълнението им, емоциите, докосванията, жестовете, енергията, която имат помежду си и на сцената – няма как да не бъдеш в добро настроение, няма как да не ти се дотанцува или допее, няма как да не усетиш тази обич и любов, направена от и за музика.

Малко преди концертът да започне Дует „Ритон” пожела на читателите на „Знаме” да намират вдъхновение и обич в ежедневието, да обръщат повече внимание на положителното, да вярват в ценностите, доброто и да слушат българска музика.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *