Официално бе открит 241-ят традиционен пролетен панаир в деня на Търговище – 14 май

На днешния 14 май Търговище отбелязва празника на града и откриването на традиционния пролетен панаир.

Тържествата по двата повода започнаха рано сутринта на площад „Свобода” с ритуал за издигане на знамената. В него се включиха Смесен хор „Родна песен” към ОНЧ „Напредък-1864” и Духов оркестър – Търговище с диригент Красимира Коларова. Химнът на Търговище също прозвуча за всички, станали част от тържеството.

В присъствието на ръководството на общинската администрация, народните представители от региона, областния управител, председателя на Общински съвет, общински съветници, ръководители на териториални институции, общественици и гости бяха наградени победителите от конкурса за фоторазказ „Търговище днЕС”.

Във възрастовата група от V до VIII клас първото място е за Мария Кирова от 7 “б” клас в I ОУ “Христо Ботев” със 1216 гласа. В призовата тройка влизат още Ева Ботева от 6 “г” клас на същото училище, чийто фоторазказ е събрал 966 гласа и Галена Георгиева от 5 “б” клас във II СУ “Проф. Никола Маринов” със 244 гласа. Във възрастовата група от IX до XII клас на първите три места са класирани ученици от I СУ “Св. Седмочисленици”. Това са Калин Зафиров, Йоскан Мехмедов и Стилиян Цветков.

Специално за празника и откриването на 241-то издание на „Изложение – Търговище 2018” присъстваха и делегации от Португалия, Румъния, Русия и Турция.

„Нашите усилия са Търговище да се интегрира успешно в процеса на преодоляване на разстояния – географски, икономически, социални, културни, които днес вече не са различия, които разделят, а фактор за обединение във взаимен интерес и развитие. Това е и наш, на Община Търговище, ангажимент, разбиране и целенасочена политика – на търсене и намиране на съмишленици, каквито, убеден съм, сте всички Вие. С приятели пътят е по-лек, споделен и успешен. За да е подреден светът ни, всеки от нас трябва да даде своя принос, защото утрешният ден се ражда днес, наследил е добро и лошо от вчера и само нашите човешки дела могат да обърнат посоката към по-добро“, заяви д-р Димитров.

За първи път с официални костюми и хореография се представи Мажоретният състав „Търговище” към ЦМДИ с ръководител Марианна Савова. Грациозните момичета впечатлиха гостите с атрактивното си присъствие и поведоха дефилето от площада към изложбените зали на ХГ „Никола Маринов”.

Там кметът д-р Дарин Димитров официално откри 241-я традиционен пролетен панаир, пожелавайки на всички жители и гости на града една весела и слънчева панаирна седмица.

С.Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *