Женски хор „Златна лира” отбеляза 45-години от създаването на състава с иновативен концерт

„От спиричуела до рока” – така бе озаглавен концертът на Женски хор „Златна лира” – Търговище, с диригент Илиана Иванова.

С песните си дамите показаха на сцената един иновативен, амбициозен и успешен музикален проект. А поводите за него са два – първият – 45-годишнина от създаването на Женски хор „Златна лира”, а вторият – националната инициатива „България пее”, в която певиците се включват за втора поредна година. Любителите на този стил музика препълниха концертната зала на Младежкия дом, а сцената бе обсипана с букети по повод годишнината. Дамите от Женски хор „Златна лира” бяха избрали различни музикални стилове, с които се докоснаха до сърцата на своята публика. Освен с усещанията, емоциите, мислите и възприятията, които всяка песен носеше, присъстващите имаха възможността да научат повече подробности както за епохата, в която е била най-популярна, така и за нейните създатели. Както винаги, дамите от Женски хор впечатлиха с класа и новаторство, залагайки на два стила в сценичното облекло и елегантна хореография.

„Вече 45 години Женски хор „Златна лира” е пример за любов към изкуството”, сподели диригентът Илиана Иванова, изказвайки благодарност на всички, които са били и са част от формацията.

Особен музикален и емоционален заряд внесоха общите изпълнения на Женски хор и рок група “Militia”. Гласовете на дамите в съчетание със звуците от китарите и барабаните се оказа смело и повече от успешно сътрудничество. Интерпретацията на десетокласника Йоан Вълчанов от рок бандата и „Златна лира” върху песента “Go down Moses” на Луис Армстронг също развълнува гостите. Публиката стана на крака след представянето на „Sing, sing, sing” на Бени Гудман, „Imagine” на Джон Ленън и „Бохемска рапсодия” на Куин, а бурните аплодисменти и овации със сигурност ще съберат отново на една сцена „Златна лира” и “Militia.

„Поласкани сме и изключително радостни от поканата на Илиана Иванова и дамите от Женски хор „Златна лира”. Репетициите и самият концерт бяха за нас прекрасно изживяване и удоволствие от работата и музиката, която представихме заедно”, споделиха музикантите от рок групата “Militia”.

Специално участие в концерта взеха още Модерен балет „Вега”, с художествен ръководител Марианна Савова, както и музикантите Стефан Стефанов и Християн Ганчев. Освен хоровите изпълнения, за гостите в залата, солистките Теодора Лавдинова и Десислава Василева поднесоха своите индивидуални поздрави. А на пианото акомпанираха Петър Божанов и Диана Денчева.

Текст и снимки: Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *