Пролетно почистване в историческата местност „Баба Конду“

По идея на зам.-председателя на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова Европейският й информационен център в гр. Търговище организира пролетно почистване в историческата местност „Баба Конду“, с. Братово.

Поводът за почистването е Денят на Земята – 22 април, който се отбелязва от повече от 12 000 партньори в 174 държави. Участниците провеждат събития, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

В почистването на местността „Баба Конду“ активно се включиха младежи от МДПС в гр. Търговище. Те бяха мотивирани и от ежегодното провеждане в тази местност на най-големият летен събор на мюсюлманите от региона. От 16-ти век насам поклонниците на исляма почитат мястото като чудотворно. В наши дни, там се събират стотици жители на Североизточна България, гости от цялата страна и от Турция, а представители на Движението за права и свободи традиционно отправят посланията си към гражданите.

Почистването завърши с пролетен пикник, а координаторът на центъра Емине Адемова предаде на младежите благодарността и подкрепата на Филиз Хюсменова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *