27 Mарт Международен ден на театъра

Драматичен театър Търговище,като член на ASSITEJ -България ще  отпразнува Световния ден на театъра – 27 Март под мотото “Вземи дете в театъра днес”като представя пред  децата на 49 СУ –София  спектакъла “Тримата братя и ламята”по Кольо Карагеоргиев, след което ще имат среща  с актьорите Ивана Стоянова,Сияна Янева,Лъчезар Андреев,Атанас Махнев, Никола Шопов. Спектаклите за деца подчертават значението на театъра в живота на децата и младите хора.

Навсякъде по света, денят се отбелязва от организациите-членове на ASSITEJ. Мо Вилемс пише: “В театъра ще видите повече от шоу; ще преживеете нова, специална връзка с децата, които са специални за вас “.

 Международния фестивал на спектакли за деца ‘Вълшебната завеса”-Търговище 2018 ,ще посрещне над 4000 малки посетители . От 14 до 18 Май предоставяме сцени на най-добрите български и чуждестранни спектакли за деца.Ще играем  и  за децата на общ.Плевен,общ.Разград.общ.Шумен.

В своето послание Джоунд пише: “Театърът все още е един от най-добрите начини да изразиш себе си и е огледалото, което показва  на хората какво е добро и погрешно в нашия свят.

Място, където можеш да създадеш свой собствен свят, където можеш да усетитиш своите сънища и мечти  и да ги пресътвориш в  живот “.                                                                                                             

Честит празник!

Тони Александрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *