Започна подготовка по организирането на IX Фестивал за операторско майсторство „Златното око“

Община Попово започна подготовката по организирането на IX Фестивал за операторско майсторство „Златното око“ с международно участие, в памет на големия български оператор Димо Коларов.

Фестивалът ще се проведе от 17 до 20 октомври 2018 г. в град Попово – родния град на Димо Коларов. Организатор е Община Попово и съорганизатори: Съюзът на българските филмови дейци, Министерство на културата – ИА „Национален филмов център“, UVT  и Национален фонд „Култура“.

Целта на деветото издание е за първи път  в програмата да се привлекат международни участници. Основната мисия на фестивала е да превърне Попово в притегателен център за срещи на кинодейци от различни държави. Ще бъдат представени продукции от съвременното национално и международно киноизкуство, с публичен показ от последните две години. 

Статутът за провеждането на фестивала е утвърден от организаторите и съорганизаторите и може да се намери на официалните страници на: Община Попово, Съюза на българските филмови дейци и сайта на кинофестивала и вече се приемат заявки за участие. Програма ще включва следните категории: игрални – пълнометражни и късометражни филми, документални и студентски продукции.

Организационен екип:

Председател  – д-р Людмил Веселинов – кмет на Община Попово

и членове:

Петя Габровска – координатор „Филмова програма“;

Йорданка Георгиева – координатор „Медии и информационно обслужване“, тел. за контакт: 0878 675 805;

Росица Георгиева – координатор „Логистика“, тел. за контакт: 0878 675 814; 

Христо Белчев – координатор „Международни участия и събития“, тел. за контакт: 0878 675 823.

Организационен екип

+ 359 608 40252

dani.popovo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *