С КОНЦЕРТ И ИЗЛОЖБА ДОЙДЕ ПРОЛЕТТА В ТЪРГОВИЩЕ

ОНЧ „Напредък – 1864” организира цветен, забавен и музикален пролетен празник за търговищенци. Инициативите започнаха с откриване на изложбата „Магията на вълната”, в която Светла Чиракова представи нетрадиционните и изключително интересни картини, направени с вълна. Светла е родом от Търговище, но последните 13 години живее и работи в София.

„Празникът, посветен на Първа пролет, ме доведе отново в родния град. Радостна съм, че имам възможността да покажа творбите си тук и благодаря на секретаря на читалището Галина Кръстева за поканата”, разказа Светла по време на откриването на изложбата.

Залата на кафе-театъра пък бе пълна с гости, дошли да се насладят на изпълненията на ВИС „Златни зари” с художествен ръководител Събина Георгиева. Специално участие в пролетния концерт взе и Вокална формация „Божур” – Шумен с диригент Юлияна Панова.

Дамите от „Златни зари” представиха пред търговищката публика обновен репертоар. За първи път любими песни в шлагерния стил прозвучаха емоционално изпълнени от търговищкия състав. За първи път вокално-инструменталната студия показа и новите си пролетни сценични костюми, които още повече подчертаха стила на певиците и допълниха тяхната композиция. Аплодисментите на публиката не веднъж бяха подарък и за Вокална формация „Божур” – Шумен.. Репертоарът им, придружен с елегантна хореография, предизвика широки усмивки по лицата на присъстващите в залата и добро настроение за празника.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *