ЗА ПОДОБРЯВАНЕ СОЦИАЛНИЯ СТАТУС НА СТРАДАЩИТЕ ХОРА

Годишно събрание на хората с увреден слух

В края  на миналата седмица, в Клуба на хората с увреждания на ул. „С.Караджа”, се проведе годишно-отчетно събрание на Териториалната организация на хората с увреден слух от гр. Търговище.

Присъстваха гости от Шумен – Мая Саватеева – председател на Регионалната организация в Шумен, Адела Радева – председател на ревизионната комисия, Радослав Черкезов – почетен гражданин на Търговище и Йорданка Колева – почетен член на съюзната организация в Търговище и много доброволци и активисти.

Христо Христов – председател на регионалната организация, откри заседанието. След прочитане на доклада за периода 2017-2018 година, станаха разисквания и се обсъдиха много идеи за издигане социалния статус на страдащите хора от Търговище. Акцентира се главно върху:

-разнообразяване живота на членовете на съюзната организация с културни мероприятия

-срещи-разговори с местни депутати, общински съветници и ръководители на Общината с цел решаване проблемите на страдащите хора. Преводач чрез жестомимичен превод бе Мая Саватеева.

Г-н Черкезов в своето изказване се обърна с топли думи към присъстващите и им обеща и в бъдеще да бъде близко до тях, да им оказва помощ.

Аз за първи път присъствах на толкова прочувствено събрание, което ме изпълни с неописуемо вълнение и възхищение към хората с увреден слух. За секретар бе избрана Дияна Савова, която в дните – понеделник и четвъртък ще бъде в Клуба и ще е на разположение на хората с увреден слух.

Маргарита СИМЕОНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *