Музикална прегръдка за деня на любовта

Романтична „Вечер с Адел” изживяха търговищенци в Деня на любовта и виното – 14 февруари.

12 от най-популярните и обичани песни на британската певица Адел бяха интерпретирани по емоционален начин от ученици от 4 до 12 клас във Второ СУ „Проф.Никола Маринов” с вокален педагог Десислава Станкова.

Домакин на концерта бе Регионална библиотека „Петър Стъпов” – Търговище, а децата и младежите представиха песните с вълнение, индивидуален почерк и огромна доза уважение към неподражаемия стил на Адел.

Водещата на вечерта Симона Алексиева запозна публиката в началото на вечерта с любовта в песните на Адел, с кратка информация за нейния огромен талант, творчество и награди.

След което песните-кавъри прозвучаха изцяло акустично с аранжимент за глас, роял, саксофон, китара и цигулка. Всяко изпълнение пък бе предшествано от уводни думи на талантите, които направиха атмосферата още по-задушевна и приятна. А докато те пеят, на мултимедийната стена с елегантен графичен дизайн се показваха текстовете на песните, но преведени на български език.

На клавира бе пианистът Петър Божанов, единадесетокласникът Християн Христов се включи с изпълнения на цигулка, а гост-инструменталист /китара и саксофон/ на концерта бе Илия Илиев. Звукорежисьор на продукцията бе Стефан Иванов, а сред публиката във фоайето на библиотеката официални гости бяха Рая Матева, зам.-кмет на Община Търговище, Христалина Халачева, секретар на общинската администрация и др. Директорът на Второ СУ „Проф.Никола Маринов” Анета Куманова лично поздрави младите певци и техния вокален педагог за трудолюбието,  с което работят, новаторските идеи и любовта, с която творят на сцената.

Всички участници във вечерта получиха сертификати, а празникът завърши с пожеланието – „да пребъде любовта, да грее като ярка звезда и повече в ежедневието животът да върви по ноти”.

Симона ТОДОРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *