Мечката Нина, Стамбулската конвенция и завършените политици

Гледах наскоро по телевизията как Тато посрещаше Брежнев. Такива прегръдки, такива целувки, на които и порно звезда може да завиди. Ама то според политиката, интереса и целувката. А Тато политик беше. Завършен. Когато трябва ще целуваш и на „…още по-друго място” както го е казал Бай Ганьо. Веднага след това показаха и как Борисов посреща Юнкер. Разцелуваха се ама…нещо не както трябва. Страст липсваше. На Бойко ли му се виждат малко парите, които ЕС дава, Юнкер ли нещо е сърдит, че още не сме подписали Стамбулската конвенция, не знам. Ама се целунаха като брачна двойка на тържество по случай „златната сватба”. Юнкер явно се усети и реши да поправи първоначално създалото се впечатление с едно искрено и лично изказване ден по-късно: : “Едно от най-приятните неща в българското председателство е това, че ще имам възможност да виждам добрия си приятел Бойко по-често”. Аферим!

Даже в началото си помислих, че Бойко еднолично е подписал конвенцията, щото то любов и кашлица няма как да ги скриеш. Да, ама не. Отварям вчера вестника и чета:  “Пълна каша с Истанбулската конвенция”. Веднага до нея  дописка: “Мечката Нина мечтае за мъжкар”, разказваща за любовните трепети и биологически неволи на мецана от зоопарка в Айтос. Мечешка и работа, как да и обясниш , че спокойно може да се припознае в Мечо и да и се решат проблемите, макар че пък при липса на Меца…

Това природата не търпи конвенции, пък било то и стамбулски. Меца си иска Мечо. Като гледах двата материала ситуирани по тоя начин, почнах да се замислям, случайно ли е това. Еедна такава медийна близост не означава ли, че горката Нина очаква спасение от Бойко. Нали той е най-личният мъжкар по тези земи, пък и без него никой проблем не се е решил. И не на последно място самият той изтъкна пред евродепутатите, че персонално обгрижва дивите животни. : Нали  лично се похвали, че : “Спирал съм проекти с години, за да се излюпят щъркелчета. Министрите съм карал да пренасят лично блатни кокичета, за да не ги стъпче валяк. Всичките ни проекти са с тунели за мечки, вълци и костенурки”. Ха де! Незнам за колко години се люпят щъркелчетата, ама щом той го казва. Да не се чудят после защо се бавят някои европроекти. Как защо, заради щъркелчетата. Година-две докато се излюпят, после още толкова докато хвръкнат..Той толкова години  мандат не е изкарвал. И тунела под Шипка не можем да започнем докато не завършим тунелите за мечки, вълци и костенурки. И после ще се чудят другите защо Меца всяка есен му носи буркан с мед, а Кумчо Вълчо суджуци. Ще му носят, защото за разлика от нас човеците, животните са благодарни. А не като Корнелия Нинова, която изчака да дойдат евродупутатите, че да му спретне едно искане на оставка в стил „махленски скандал”. Обвини ГЕРБ в корупция. А пък до нея Втория куриер, Кирчо, де го хванаха без да искат с една чанта ембаргови марки и ръга фитилите…Ха, така како! Навремето Петко Каравелов бе заявил пред чуждестранните журналисти, когато го запитали дали е ял бой в Черната джамия: „В България, такива работи не стават”. Не че не са го били, ама не е бил завършен политик. Завършения политик свиква пресконференция и иска оставки даже и да не са го били. Важното е публика да има.

Йордан Минчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *