Жената от „Бостън“ такси

Случвало ли ви се е да си поръчата „Бостън“ такси- и когато колата пристигне, вратата се отваря и на шофьорската седалка ви посреща… жена?!…Да, няма грешка, качвайте се в колата- така отговаря 32-годишната Виолета Стоянова-единствената в Търговище жена- шофьор на такси, на своите клиенти, които я гледат  и любопитно, и учудено…Наистина, жена-шофьор на такси в малкия град си е една странна, необичайна гледка. Но за самата Виолета-русокоса, красива млада жена това е нейната всекидневна работа, която тя практикува вече трета  година.  Завършила е „геодезия“ в Сградостроителния техникум, но не потегля  с тази специалност. Съпругът й също кара такси и така двамата решават да работят в една фирма.

Спокойна, толерантна, усмихната—такава е Виолета в живота, такава е тя и когато кара таксито-изчаква на светофарите, дава път на другите-винаги коректна, винаги много толерантна…

-Като видят, че съм жена, другите около мен често пъти  се изнервят, но аз предпочитам да карам спокойно и безаварийно…-казва с усмивка събеседничката ни насреща. Много наши съграждани предпочитат  нейното такси точно заради това- защото кара внимателно и спокойно , любезна е, винаги с усмивка…Питаме я-  как е с нощните смени, а  Виолета отговаря, че тях  ги кара съпругът й, тя е само дневна. Доволна е, че работи в утвърдена на пазара вече 10 г. фирма-„Бостън“ такси, където екипът е сплотен и тя добре се разбира с колегите си.

С излъчване на удовлетвореност и женска мекота, Виолета споделя, че Търговище е градът, в който би искала и занапред  да живее, заедно със семейството си и че не възнамеряват засега да ходят никъде другаде. Какво по-хубаво от това -да имаш семейство, да се разбирате и обичате помежду си , какво друго му трябва на човек- казва Виолета и добавя-хубаво ни е тук, има работа ,градът не е обезлюден, тук расте и синът ни, 12-годишният  Светослав, който много бих искала да стане един добър човек… А синът им пък обича често да казва , че мама и татко карат такси, а когато порасне голям, той също ще стане като тях….

ДЕЯНА ВЪЛЧЕВА

Снимки: Симона АЛЕКСИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *