Гостува сливенския Драматичен театър “Стефан Киров”

На 07.02.2018 г. /Сряда/ от 19.00 ч.  гостува Драматичен театър “Стефан Киров”-Сливен със спектакъла ИСТИНАТА от Флориан Зелер; постановка – Борислав Чакринов; костюми- Мартина Варийска; превод – Снежина Русинова – Здравкова; участват : Иван Бърнев, Мария Сапунджиева, Ивайло Гандев и Таня Йоргова.

Още Волтер беше казал: „Лъжата е порок само когато причинява болка. Когато прави добро, тя е голяма добродетел. Така, че приятели, не се страхувайте да бъдете още по- добри. Лъжете ме непрестанно, с всички сили, и аз ви обещавам да направя същото за вас когато му дойде времето!‘‘

 Какво е истината? Каква е тя?

Пиесата на френския драматург Флориан Зелер „Истината“ се превърна в световен театрален хит без да дава отговор на тези въпроси. В центъра на действието са две семейни двойки, които непрекъснато си изневеряват. Те са от средната класа и по свой начин се борят с проблемите на средната възраст, не оставяйки възможност на зрителя да симпатизира на когото и да било от тях. Пиесата се развива като танц, забавлява дори когато поставя сериозни въпроси. Прилича на старомоден фарс в добрите френски традиции и същевременно звучи изключително актуално.

Изиграна от блестящ актьорски състав, тя се превръща в зрелище, което със сигурност не бихте искали да пропуснете.

Билети можете да намерите на касата на театъра. Работно време на касата:от 10.00 до 14.00 ч.; Моб.тел.0878460481

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *