През 2017 г. писах от сърце

Това сподели авторът Стоян Михайлов за изминалата успешна за него година

Въпреки здравословни проблеми, той упорито отстояваше на местно, национално и дори международно ниво поетичния си талант.

В началото на 2017 г. участва в сборника на Литературен клуб „Пенчо Славейков” в Търговище под названието „Мисионис”, както и в седем национални конкурса. В два от тях е сред преминалите автори и е включен в издадените сборници – „Спри, обичам те” и „Моето синьо лято”. В конкурса „Албена” като автор на проза печели безплатен абонамент на Съюза на българските журналисти електронното издание в.”Кръжец”. през август в изданието „Литература и общество” – Варна са публикувани негови детски стихове.

Безспорно значително постижение е първото място в международния конкурс „Изящно перо” – Чикаго. Михайлов пише хайку, поддържа блог в интернет с над 300 публикации, ежеседмично е в рубриката „Законите на Мърфи” на радио София. Сътрудничи в издателствата „Матадор” – Добрич и издателство в Сливен.

Преди Коледа излезе осмата му книга „Лястовичета”. Чрез нея децата от Търговище откриват себе си, личи обичта на автора към тях и отечеството. Така Михайлов изпрати старата и посрещна новата година. На 31 декември програма „Козирог” на радио София съобщи, че той е удостоен за Мърфолог номер 1 за месеца. Електронният вестник „Кръжец” на СБЖ го представи заедно с поетесата Петя Дубарова със стихотворението „Рождественска нощ”.

„На моите съграждани желая година здрава, мирна и дарима…Да се обичат, трудят и мечтаят и да ги свързва българското име!”, пожела Стоян Михайлов за новата 2018 г.

Петър Матев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *