ДА ДАВАШ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ

Има хора, които предават положителна енергия всекидневно, независимо дали те самите имат трудности и проблеми. Тези хора те карат да се усмихнеш, да бъдеш позитивен, да вярваш в мъдростта, казана преди векове, че „блага дума железни врати отваря”. Заради тези хора вярваш, че денят, започнал с усмивка, е по-градивен и успешен. С една такава дама – усмихната, жизнена, отговорна и позитивна, ви запознаваме в този брой на „Знаме”. Тя се казва Валентина Василева и от 33 години е част от семейството на Български пощи – Търговище.

Валя ни посреща с грейнало лице всеки път, когато отидем за препоръчаните писма в пощата, а със своя заряд и отзивчивост прави впечатление не само на нас, но и на другите клиенти от институцията. Оказа се, че неведнъж по време на професионалния й път хора са й благодарили за приятното отношение, за добре свършената работа, за любезността и коректността, които като че ли в последните години са дефицит.

Крехка по външност, но с голямо и топло сърце, Валя ни сподели, че само след няколко месеца настъпва моментът, в който трябва да се оттегли на заслужен отдих и да излезе в пенсия. Казва обаче, че работата в пощата определено много ще й липсва и още не може да си представи ежедневието без нея, без колектива и колежките, които годините са превърнали в нейни приятелки и второ семейство.

Върнахме я назад във времето, в спомените, когато е постъпила на работа, в годините след това, днес, за да я попитаме как въпреки трудното, проблемите, несгодите е запазила своя дух.

И пак усмихната ни отговори: „Давам всичко от себе си, винаги съм се стремяла да бъда педантична в работата си, отговорна, абонатите ни да са доволни, защото са ни гласували доверие. Все ми казват, че съм прекалено отдадена на работата си, но то ми идва отвътре, не мога да си представя да бъде по друг начин!Удоволствие да си свършиш качествено работата и това да бъде оценено от хората, за които го правиш”.

Занапред Валя си пожелава само здраве, както за нея, така и за двете й деца и цялото й семейство! Ние също й желаем здраве и житейски подаръци от съдбата, които в пъти да й връщат добрината, положителното, човешкото, душевното богатство, които тя щедро дарява на другите около себе си!

Симона АЛЕКСИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *