НАД 44 МЛН.ЛВ. Е ФИНАНСОВАТА РАМКА НА БЮДЖЕТ 2018

В зала 74 на общинската администрация се проведе публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Търговище за 2018 г. Това се случи в присъствието на градоначалника д-р Дарин Димитров, заместниците му Валентин Велчев, инж. Митко Панайотов, Емине Якубова, Рая Матева, областния управител Митко Стайков, председателя на Общински съвет инж. Хатидже Алиева, секретаря на Общината Христалина Халачева, общински съветници и експерти, представители на НПО-сектора, граждани и медии.

„44 183 068 млн. лв. е общата приходна рамка на проекта за бюджет за 2018 г., над 16 млн. лв. пък са средствата от капиталовата програма, заради европейските проекти”, каза кметът на Общината д-р Дарин Димитров.

Той добави, че основните акценти в капиталовата програма са заделените 500 хил. лв. за ремонт на улици в селата. Ул. „Любен Каравелов” в Търговище също е заложена за обновяване през 2018 г., както и изграждането на тенис кортове, детски площадки, пенсионерски клубове и др.

„Факторите, които са взети на местно ниво при съставянето на проектобюджета за 2018 са запазване на ставките без промяна на основните местни данъци и такси”, каза зам.-кметът Валентин Велчев.

С мнения, изказвания и предложения за бюджет 2018 се включиха общинските съветнници д-р Красимир Мирев, Десислава Петрова и Дамян Иванов, бившият зам.-кмет Стоян Станчев, както и председателят на пенсионерските клубове в Търговище Петър Бахнев.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *