НАШИ ХУДОЖНИЦИ С ГОДИШНА ПРОДУКЦИЯ

Художествена галерия „Никола Маринов” бе домакин на традиционната годишна изложба на търговищките художници. В навечерието на Коледните и Новогодишните празници експозицията събра близо 100 произведения от различни стилове. 28-те автора и тяхното участие в годишната изложба бяха представени от директора на ХГ Цончо Денев. Той им пожела да продължават да радват с творбите си и за в бъдеще, да се отнасят все така сериозно и с любов към изкуството, и през новата 2018 г. да красят изложбените зали със своя творчески почерк.

Сред художниците, включили се със свои произведения в тазгодишната изложба бяха Кирил Батембергски, Татяна Трендафилова, Нели Чолакова, Румен Райнов, Илия Иванов, Сава Моллов, Пламен Проданов, Ангел Гаджев, Йордан Йорданов, Цончо Денев, Николай Ангелов и др. За първи път в годишната експозиция на търговищките художници бяха показани картини на Пенка Асенова, Станислав Трифонов – Насимо и др. А внушителният владишки трон, направен от дърворезба, дело на Иван Рашков, бе сред експонатите, предизвикали най-голям интерес.

Живописни картини, графики, скулптори, приложно изкуство – всеки от гостите на изложбата имаше възможността да намери своята душевност в някои от платната и да се отдаде на любимия стил. Залата на Художествената галерия бе пълна с посетители, а сред официалните гости на изложбата бяха зам.-кметовете Емине Якубова, Рая Матева и инж. Митко Панайотов.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *