16 ДНИ СРЕЩИ НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ

84 жертви на домашно насилие от област Търговище са потърсили помощ от началото на годината до момента. От тях 90 % са жени и деца.

Данните бяха оповестени от “Асоциация НАЯ” в навечерието на световната кампания срещу насилието над жени. Инициативата под мотото “16 дни на активни действия срещу насилието основано на пола”, продължава до 10 декември.

“В социалната услуга в Търговище сме направили повече от 1 200 напълно безплатни за клиентите психологически, социални и юридически консултации. Над половината от тях са осъществени в рамките на Проект “Център за социална рехабилитация и интеграция на жертви на домашно насилие в община Търговище”, за който получихме финансиране от  Фонд “Социална закрила” на МТСП. До момента са водени 16 дела по Закона за защита от домашното насилие. Паралелно с това сме работили с 10 извършители на домашно насилие в специализираната Програма, която се осъществява съвместно с полицията.”, обяви координаторът на Програмата за подкрепа на жертви на домашно насилие на “Асоциация НАЯ” Мая Маркова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *