КОЙ ЩЕ ГРАБНЕ 50 000 ЛВ.?

Вторият сезон на Лотарията с касови бележки на НАП стартира на 10 октомври 2017 г. и ще продължи до 09 декември 2018 г. С над 28 000  касови бележки вече участват в новия сезон на Лотарията потребителите от област Търговище, като общата стойност на регистрираните бонове  е  411 000 лева. В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършил 14 години. Валидна е всяка касова бележка за покупка на стока или услуга, издадена след 00:00 на 1 януари 2017 г.

Потребителските профили на участниците от първия сезон на Лотарията са активни и те могат да въвеждат бележки с вече създадените права за достъп. Всеки нов потребител е необходимо да създаде еднократно свой профил в сайта  www.kasovbon.bg,  като регистрацията включва следните данни: име, фамилия, ЕГН, град, валидна електронна поща, телефон за контакт и съгласие, че участникът е запознат с правилата на играта.

Всеки участник може да въвежда касови бележки, като  се попълват три елемента: дата, час и стойност на покупката. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Колкото повече фискални бона има в профила на участника, толкова по-голям е шансът за награда.

Касовите бележки могат да се регистрират по няколко начина – чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg, чрез мобилното приложение на Агенцията, което можете да се изтеглите през Google Play за телефони с операционна система Android или през App Store на мобилния телефон за операционна система iOS.  Фискални бонове могат да бъдат регистрирани и чрез телефона на НАП 0700 18 700. Обаждането е на цената на градски разговор от стационарен телефон или според тарифния план на мобилните оператори.

Всеки, който вземе, регистрира и запази касовата си бележка (хартиен носител, сканирано или фото копие) до края на играта, може да спечели една от големите награди в Лотарията на НАП. Участниците, които са плащали с банкова карта и освен касовата си бележка, са регистрирали бележката от ПОС терминала, имат двойно по-голям шанс за спечелване на награда. Всяка седмица някой ще печели предметна награда на стойност 1000 лева, всеки месец един щастливец ще получи от данъчните 2000 лв., а голямата  награда  е 50 000 лева.

Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен през декември 2017 г. в сутрешния блок на БТВ. В жребия ще участват всички бележки, регистрирани до 19:59 ч. на 17 декември 2017 г. и издадени след 1 януари 2017 г. включително.

От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.

Тази година късметлиите ще бъдат обявявани не само на официалния интернет сайт на Лотарията, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/. В социалната мрежа потребителите ще могат да следят последните новини около играта, както и да задават своите въпроси.

Целта на Лотарията е повишаване на данъчната култура на хората и упражняване на граждански контрол над сивия сектор.

Неиздаването на касови бележки е данъчно нарушение. Сигнали за неиздаване на касови бележки се подават на горещия телефон на НАП 0700 18 700.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *