ДОБРИТЕ ХОРА СА МЕЖДУ НАС

Познавате ли семейство Назифови? Навярно ще кажете НЕ. Но аз искам да Ви разкажа точно за тях, защото те са в категорията „средно статистическо”. Като тях има стотици в нашия град. Скромни работяги, добронамерени и почтени, в квартала ни са известни, защото ни хранят. Да, да хранят ни, макар че си плащаме /е, с малки изключения/, но при тях е хлябът, млякото, сиренето, картофите и доматите, без които не можем. Вече се досетихте, че имат семеен хранителен магазин. И той, забележете, е затворен само на първи януари до обяд! Там все има някой, който да приема стока и да обслужва клиентите. А те не са малко. Разбира се, вечният дежурен е Шенол, бащата на семейството. а до него е Айнур, съпругата, доста често дъщерята Сибел или синът Мустафа. Те двамата са студенти във Варна, но в събота и неделя често са в помощ на родителите си. Работата в магазина не свършва!

Всеки ден се зарежда със стока – малко, за да се продава бързо и винаги да е прясна. Запазена марка за семейството е усмивката и уважението към всеки клиент. Вече 10 години те не само познават всички от квартала, но са готови да помогнат, да запишат в заветната тетрадка, а да си платите след като получите пенсията си. Никога не забравят да пуснат в торбата ви касовата бележка, за да си проверите сметката вкъщи, а и пред данъчните да са отчетени.

Всички в семейството са шофьори и не забравят да посетят в с.Копрец старите си родители. А и Шенол е член на ловната дружинка в селото и съботата е неговият „почивен ден” – тогава е на лов! Вече имат 3 повалени глигана за новия ловен сезон. Дано по-голямата слука да ги чака в идните дни.

Който случайно мине през магазина на път за болницата или Здравната каса, остава приятно изненадан от богатия асортимент и любезните домакини. Добротата и позитива, които излъчват тези хора, са не само инвестиция в доброто, а и заразителен пример на толерантност, съпричастност и човещина. А те /за съжаление/ днес се срещат по-рядко в трудното ни ежедневие. Затова от сърце им казвам БЛАГОДАРЯ – с уважение и обич!

Стойка Теодосиева

Сн.:С.Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *