ГИМНАСТИКЪТ ЙОРДАН ЙОВЧЕВ УВАЖИ ЮБИЛЕЯ НА СК “ТОРНАДО”

Спортен клуб „Торнадо” – Търговище отбеляза тържествено своя 20-годишен юбилей. По този повод олимпийският гимнастик Йордан Йовчев и президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев гостуваха на Клуба.

В тяхно присъствие, пред ръководството на Общината, областния управител и медиите, треньорът на „Торнадо” Снежана Стоянова разказа за историята на Клуба през тези години, за началните им стъпки, за първите медали, за успехите на децата и младежите, за състезанията, за всички онези вълнуващи и емоционални моменти, както от тренировките в залата, така и от съревнованията за шампионските титли.

„Първото ни състезание беше през 1998 г., когато „Торнадо” беше на една година. Класирахме се на седмо отборно място, а следващата година завоювахме титлата и от тогава всяка година затвърждаваме тези успехи.Гордея се с всички наши възпитаници и им благодаря за всичко през годините”, развълнувано и с усмивка сподели Снежана Стоянова.Тя разказа още и за национални състезатели, с които Клубът може да се похвали.

А олимпийският медалист Йордан Йовчев изрази своето силно впечатление от дейността на „Торнадо” и от всеотдайния професионализъм на ръководството на Клуба през годините.

Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика пък Красимир Дунев връчи плакет на треньора на „Торнадо” за постигнатите високи резултати от създаването на Клуба до днес. Той пожела на Снежана Стоянова още дълги години да бъде вдъхновител и треньор на търговищките деца, а Спортният клуб да прославя града и страната ни с такива уникални състезатели.

По думите на областния управител Митко Стайков „Спортният клуб „Торнадо” е гордост както за Търговище, така и за цялата област” и е достоен пример в областта на спорта.

„Продължавайте да се развивате като торнадо и занапред”, пожела секретарят на общинската администрация Христалина Халачева.

Празникът за Клуба продължи с почерпка в Ресторант „Нова Мизия”.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *