Горя училище „Христо Ботев“

С директора  Димитър АЛЕКСИЕВ разговаряме за този наистина нелеп пожар- как се случи това и какви ще бъдат последиците за този строителен обект

-Г-н Алексиев, пожарът в Първо основно „Христо Ботев“ е сред  най-обсъжданите теми между нашите съграждани през последните дни. Дори плъзнаха слухове, че е умишлен палеж. Вашият коментар?

-Нищо не мога да кажа. Води се следствие и след неговото приключване , да се надяваме, че всичко ще стане ясно. Още когато фирмата-изпълнител „Стройкомерс-ТТ“ ЕООД влезе в началото , токът в сградата веднага беше изключен от главното табло.  Охраната на обекта е денонощна, прожекторите светят, дворът е осветен. Така че, каквото е трябвало да бъде свършено като предварителна дейност от фирмата-изпълнител , всичко е направено. Как точно обаче е възникнал пожарът и какво точно се е случило – по тези въпроси  ще могат да се произнесат след време съответните разследващи органи.

– Толкова много надежди се възлагат на този ремонт от деца, от родители, от учители…Спряна ли е сега работата, ще бъдат ли спазени сроковете на ремонта?

-Имаме уверението на  инж.Райчев, че срокът за изпълнение- в рамките на 240 дни, ще бъде спазен. Разбира се, че този факт е неприятен  за всички ни, но фирмата –изпълнител е достатъчно голяма, сериозна, вярвам, че ще се справи с необичайната и трудна ситуация , да се молим и природата да е с нас, за да бъде и ремонтът на нашето школо успешно приключен.

-Говори се още, че Първо основно след този ремонт ще бъде най-модерното  училище в Търговищки регион…

-Не само в региона, след реализацията на замисъла на проекта, Първо основно ще бъде най-съвременното, най-модерното и прекрасно училище в цяла България- така се изрази за бъдещето на нашето училища областният управител г-н Митко Стайков. И ние вярваме, че ще бъде така.

-Как вървят нещата на новото място-Трето основно училище? Сработихте ли се вече?

-Колегите от Трето основно са изключително отзивчиви, никога няма да забравя този техен жест да ни предоставят добри условия за пребиваване. Всичко е нормално, топло е, справяме се засега, спогаждаме се помежду си. От името на моя колектив- благодарим за гостоприемството!

Разговаря ДЕЯНА ВЪЛЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *