Пожар в основно училище в централната част на гр. Търговище

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен на 20.11.2017 г. в 01,39 ч сигнал на тел. 112 за възникнал пожар в покривна конструкция на основно училище в централната част на гр. Търговище, на чиято сграда се извършва основен ремонт.

Пожарът се е прехвърлил и върху покривната конструкция на прилежаща сграда на културна институция. На мястото на инцидента своевременно са пристигнали 20 служители на РСПБЗН-Търговище с три противопожарни автомобила. За гасенето на огъня са използвани около 30 000 л вода, както и две 30-метрови автомеханични стълби/тази на РДПБЗН-Търговище, както и докарана идентична стълба-собственост на РДПБЗН-Шумен/. Около 03,30 ч пожарът е бил локализиран, а около 04,30 ч – напълно ликвидиран. И към момента екип служители на РСПБЗН-Търговище дежурят с превантивна цел край мястото на инцидента.

По първоначални данни са унищожени около 1200 кв м покривна конструкция. Няма пострадали хора. Предстои да бъде извършен оглед на местопроизшествието от оперативно-следствена група от РУ-Търговище. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *