Благодарим за Вашата свързаност със „Знаме“, будители!

Чудесно е,че точно Първи ноември-Денят на народните будители, сбра в редакцията на „Знаме“ колеги, сътрудници, приятели на изданието- хората с добро отношение към нашия вестник, които не само помагат при списването му, но и желаят „Знаме“ да има бъдеще, да върви напред.

Защото списването на едно такова издание е колективно дело и точно сътрудниците, външните автори, и разбира се, творческият му екип, са „клонът“, на който то се крепи. И колкото повече автори, колкото повече сътрудници има едно издание- толкова по-голям е „букетът“ от  почерци, от самобитни творци, а от това вестникът само печели, убедени сме в това.

А в град като Търговище и особено в мъчното време, в което живеем-време на обезверяване и апатия,  все по-малко са творческите личности / особено сред младите хора/, които решават да изложат мислите си, впечатленията от случващото се край нас върху белия лист. По различни причини.  Затова ние, от „Знаме“, особено ценим и отдаваме признание на шепата ентусиасти, които, в по-голямата си част, безвъзмездно, дарителски, на добра воля  участват в списването на „Знаме“.

Едно голямо „Благодаря!“ в ден като Първи ноември казахме за подкрепата на доайените на „Знаме“ Радослав Черкезов, Георги Иванов, Мария Пашева, на „примата“ на търговищката поезия Стойка Теодосиева, на изключително любознателната, с широк светоглед Нина Андреева, на добросъвестната наша колежка Радка Иванова, на автора на запомнящите се фейлетони Йордан Минчев / винаги зареден с най-актуалния виц!/, на Иван Тодоров / с удивителен спортен дух!/, на винаги коректната Веселка Бахнева, на останалата вярна през годините на „Знаме“-то  Антония Атанасова, на човека  с подчертан интерес към културната ни история, краеведът Петър Матев . Не забравят нашия вестник и „знаменоските“ Ваня Ботева и Мария Станчева от Девин, помага ни от далечна София и Мария Овчарова, която чете вестника от край до край, интересува се и  коментира всичко, ставащо в Търговище. За празника ни поздрави и Дора Николова от търговищкото земляческо дружество в София, където също четат „Знаме” и от него научават всичко за любимото им Търговище. Всички тези  творчески люде, с които се срещаме на живо или по телефона  почти всеки ден,  са част от будителите в нашия малък  град. Това са все хора с буден ум и големи сърца, които бият ведно с пулса на нашия град. Те живеят с проблемите му, с  тежненията му, болеят за  бъдещата му съдба и всичко това като мисъл, емоция, преживявания те претворяват и върху  белия лист.

Благодарим за всеотдайността, за развълнуваното Ви слово, за Вашата свързаност със „Знаме“, будители!

Специална благодарност в ден като първи ноември и към творческия екип на изданието-Симона, Савата, Атанаска, за които  „Знаме“ е мисия, тяхна лична кауза и съдба.

Редакционната среща още уважи и зам.кметът на Община Търговище Рая Матева.

На всички присъстващи, с признателност за сътрудничеството в „Знаме“, подарихме по един малък сувенир-чаша с главата на „Знаме“ и надпис, на фона на трикольора: Честит празник, будители!

И както си му е редът, последва почерпка, на която припомнихме родопската приказка, която в подобни случаи  нашата колежка Мария Станчева обичаше да казва:“Яжте, пийте и добра дума думайте, с добро да се запомним на таз земя лъжовна…“

ДЕЯНА ВЪЛЧЕВА

Сн.СИМОНА АЛЕКСИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *