Президентът подкрепи откриването на Завод 3 на ф.“Мебел Стил“ в Попово

В едно от най-значимите  събития на годината както за град  Попово, така и за страната ни, се превърна  откриването на третия завод на търговищката фирма „Мебел Стил“.

Душата ни е зажадняла, слухът ни е петимен  да чуе, че някъде край нас се открива родно производство. И ето, че това се случи, това е факт-беше открита нова, трета поред производствена база за тапицирана мебел  на реномирания търговищки завод „Мебел Стил“.

Скъп гост на церемонията по откриването бе и президентът на Република България ген.Румен Радев. „За мен е чест и удоволствие да съм тук, когато се поставя началото на нещо градивно, нещо наше, българско…“ –така започна словото си той. И подчерта, че ролята на чуждестранните инвестиции за България е безспорна, но напоследък те драстично намаляват. „Затова трябва да се обърнем към нашите инвеститори, да ги подкрепяме, да ги аплодираме“, каза още той. Държавният глава говори  за разликата между българските и чуждестранните инвеститори  и обърна внимание, че „Интересите на външните инвеститори са свързани винаги и само с печалба, докато българските инвеститори имат и други интереси, свързани с просперитета на България и българите“.  И  „че докато чуждестранният инвеститор плаща данъци в чужбина, то българският инвеститор оставя  своите тук. Затова трябва да се обърнем към нашите инвеститори, да ги подкрепяме  и особено тези, които влагат пари в производство.“ „Защото никой отвън не може да се привърже така силно към България, никой по-добре от нас не може да се погрижи за България и да я съгради по-добре от нас, българите…“, каза още в патриотичното си слово държавният глава. „Затова и днес съм тук-да подкрепя усилията и куража на г-н Илко Илиев, за да има повече такива примери на българщината“…

След това емоционално, родолюбиво встъпление, думата взе собственикът на „Мебел Стил“ Илко Илиев. Той сподели, че преди две години, когато празнували откриването на втори завод и 20 г. от създаването на ф.“Мебел Стил“, те обещали, че ще продължат да се развиват. И ето, от позицията на най-бързоразвиващата се мебелна фирма в страната ни, днес казват:“Добре дошли“ на техни бизнес-партньори от три континента-Европа, Азия и Африка. В своя стил, както той само го умее- от сърце и душа, г-н Илко Илиев отправи съкровени слова с признание и поздрав първо, към своята майка, на която поднесе огромен букет цветя . И второ, оказа подобаващо внимание към всички дългогодишни работници и служители от фирмата. Като жест на благодарност фирмата подари на всички тях по един плазмен телевизор. Сред получилите служебно признание бяха: Рафие Мехмедова, Мариела Стайкова, Мехмед Юзеир, Пенко Георгиев, Асен, Месут Юмеров, Митко Димитров, Стефчо Стефанов, Хакъ Кямилов, Сийка Стоянова, Мариян Малчев, Енчо Врачев, баба Златка/ която навърши 70 г. и още работи във фирмата/ .А дългогодишният служител Марин Рахнев бе удостоен със званието почетен  служител за своя 20 годишен труд във ф.“Мебел Стил“.

Г-н Илиев отправи благодарност и към всички фирми, с които са работили през последните 8 месеца по изграждането на завода, специално благодари за съдействието и на кмета на Попово д-р Людмил Веселинов.

Ще припомним, че Завод 3 на Мебел Стил ще разкрие 170 работни места, инвестицията е за 4,5 млан. лева, като финансирането е без европари и чужди капитали. Новата производстена база, която ще произвежда мебелите на фирмата, се намира в бившия поповски завод „Спорт“ и заема площ от 11 дка.

Сред гостите на официалната церемония по откриването на завода бяха още: народният представител Танер Али, областният управител Митко Стайков, кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, работниците и служителите от трите завода на „Мебел Стил“ , бизнесмени, много граждани.

Успешен старт и от „Знаме“!

ДЕЯНА ВЪЛЧЕВА

Сн.:Starsmedia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *