Народният представител от ПП ГЕРБ д-р Венка Стоянова проведе срещи с жители от малките населени места в Област Търговище

Народният представител д-р Венка Стоянова, кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров и общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет Анета Куманова, Панайот Димитров, д-р Никола Найденов, Турхан Хаджиибрямолу и Арнел Якуб се срещнаха с жителите на с. Съединение, община Търговище. „За пореден път заставаме пред вас открито, провеждайки едновременно три своеобразни изнесени приемни – на народен представител, кмет и на общински съветници. Споделяме с удовлетворение положителните промени, които всеки от селото вижда, че се случиха за двете години от мандата на д-р Димитров като кмет на общината и сме готови да поемем нови ангажименти”, каза при откриване на срещата д-р Стоянова.

По време на разискванията, кметът на с. Съединение Илия Георгиев  и присъстващите благодариха на представителите на местната власт за извършенаша рехабилитьция на пътя до селото, преминаващ през кв. Бряг, за осигурените средства за ремонт на сградата на кметството, за залата, в която се провеждат  общоселски събития, както и за нейното обзавеждане. Беше отбелязано, че след внасяне на предложение чрез общинските съветници е променена транспортната схема на общината и общественият транспорт вече пътува в удобни за населението часове. Обсъдиха се и подобрената организация на сметосъбиране в селото, предстоящото финализиране на проекта за изграждане на детска площадка, поддържането на гробищните паркове.

На срещата бяха обсъдени и въпроси, касаещи извършеното до момента за изграждане на православен параклис и ангажираността на жителите да участват според възможностите си със собствени средства за финансирането му.  По отношение на състоянието на сградата на читалището и необходимостта от извършване на ремонт,   д-р Димитров и общинските съветници увериха присъстващите, че в бюжета за 2018 година ще бъдат разчетени повече средства за селата в общината, включително и за ремонти на читалищни сгради. Кметът на община Търговище допълни: „Когато има ангажираност от страна на населението, отдаден на работата си кмет, какъвто сте избрали тук в Съединение, разумни предложения и диалог с общинската администрация и общинския съвет, резултатите не закъсняват.”

Дни преди срещата в с. Съединение, областният координатор на ГЕРБ Търговище и народен  представител Венка Стоянова проведе работна среща в община Опака, където повече от два часа бяха дискутирани текущи проблеми  и бъдещата реализация на стратегически за развитието на областта проекти.  „Правителството продължава своята работа по основните приоритети – образование и повишаване на доходите. Вече обявихме, че от следващата година минималната работна заплата ще стане 510 лв., предвидени са повече средства за здравеопазване и за пенсии. Поетите ангажименти в секторите сигурност, култура, спорт, регионална политика вече започнаха да се осъществяват”, коментира народният представител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *